HHUIS QUIZ
Oct
17
5:00 PM17:00

HHUIS QUIZ

Endelig er det klart for quiz med Handelshøgskolen på Tappetårnet! Denne gangen er det Validé som kommer. Validé er et selskap som støtter opp om å gjøre nye idéer om til produkter som er klare for å nå markedet!

"Enten vi forvandler forskning til nye produkt og tjenester eller vi hjelper oppstartsseselskaper å komme seg ut i markedet; alt i Validé handler om kommersialisering og innovasjon."

Det vil bli servert pizza.

Arrangementet er kun for studenter ved handelshøyskolen og arrangeres av JUFO, ØSF og MASTØK.

View Event →
Populærforedrag v/ advokat Odd Rune Torstrup
May
7
10:15 AM10:15

Populærforedrag v/ advokat Odd Rune Torstrup

JUFO har igjen gleden av å invitere til populærforedrag ved Odd Rune Torstrup. Tema for foredraget vil være bildrap. Foredraget er en ypperlig mulighet til å få innsikt i et spennende og aktuelt fagfelt som ikke berøres på studiet her i Stavanger fra en erfaren og dyktig fagmann. 

Odd Rune Torstrup er partner i Torstrup Advokatfirma AS og har lang erfaring innen både straffe- og sivilrett. Han har siden 1998 hatt møterett for Høyesterett og har arbeidet med saker med høy mediaprofil. Han har også siden 2010 vært medlem av spesialenheten for politisaker. For mer informasjon om Torstrup og Torstrup Advokatfirma besøk torstrup.no

Torstrup har holdt foredrag på UiS før, og det er ingen tilfeldighet at vi ønsker han velkommen igjen.

Vel møtt!

View Event →
Vinsmaking med JUFO
Apr
19
8:00 PM20:00

Vinsmaking med JUFO

Etter fjorårets suksess inviterer Jufo i år igjen til vinsmaking på Gaffel og Karaffel! Årets variant blir en liten oppgradering fra fjorårets med testing av hele 8(!) viner. 

Prisen for arrangementet er kr 215,- pr. pers. I prisen er inkludert naturligvis bl.a. vinen som konsumeres. Det er snakk om noen enheter, så i den sammenheng kan det også advares mot å ta eventuelle vorspiel helt ut. 

Påmelding skjer ved mail til arrangement@jufouis.com innen søndag 15.april. Skriv navn og «påmelding vinsmaking». Det er begrenset med plasser så her er det førstemann til mølla. Minner om at påmelding er bindende.

Vel møtt!

View Event →
Påmelding til Kluges eksamenskurs – Stavanger
Feb
12
to May 23

Påmelding til Kluges eksamenskurs – Stavanger

Skal du ha eksamen i Kontraktsrett II (BRV310) og Forvaltningsrett II (BRV210) våren 2018? Kluge avholder eksamenskurs for studenter på 3. studieår ved UiS. Undervisningen fokuserer på eksamensforberedelser, oppgaveteknikk og juridisk metode. Målet er å gi gode verktøy til sluttfasen av eksamensforberedelsene og til selve eksamen.

Undervisningen vil foregå i grupper på ca. 20 studenter. Vi mener at mindre grupper muliggjør bedre og grundigere diskusjoner der hver student kan delta aktivt, og slik få større læringsutbytte.

Omtrent én uke før kurset sender vi ut en egenskrevet praktikumsoppgave som skal forberedes av hver enkelt student. Oppgaven tar for seg sentrale læringskrav med problemstillinger som typisk blir gitt på eksamen. På kursene vil vi diskutere problemstillingene med særlig fokus på fremstilling og metode. Oppgaven er krevende å svare på både materielt og oppgaveteknisk, og er utformet for å forsøke å oppnå en dypere forståelse for pensum. Vi opplever svært gode faglige diskusjoner på kursene. Faglig dyktighet er en av Kluges grunnverdier, og med undervisningsopplegget ønsker vi å bidra til faglig entusiasme og bedre resultater for studentene som deltar.

Undervisningen vil bli holdt i Kluges lokaler i Laberget 24, Hinna Park på følgende datoer:

Kontraktsrett II (BRV310) · Tirsdag 6. mars kl. 16:00-20:00

Forvaltningsrett II(BRV210) · Onsdag 23. mai kl. 16:00-20:00

Påmeldingen åpner mandag 12. februar kl. 12:00.

 

Undervisningen i Kontraktsrett II ledes av:

· Henrik Høines, advokatfullmektig i Kluges avdeling for industri, handel og finans. Han jobber primært med tvisteløsning og rådgivning innen generell kontraktsrett og IPR. Han har også vært eksamenssensor i rettsvitenskap ved UiS.

· Sindre Anfinsen Sandal, Advokatfullmektig i Kluges avdeling for eiendom og entreprise. Han jobber primært med strategisk rådgivning og tvisteløsning knyttet til immaterielle rettigheter og obligasjonsrett.

Undervisningen i Forvaltningsrett II ledes av:

· Kristian Aksland, advokat i Kluges avdeling for eiendom og entreprise. Han arbeider i hovedsak med entrepriserett og sivilprosess. Kristian har tidligere arbeidet som arbeidsgruppeleder ved juridisk fakultet i Bergen.

· Siri Fosse Sandve, advokat i Kluges avdeling for industri, handel og finans. Hun har tidligere arbeidet med undervisning og oppgaveretting ved juridisk fakultet i Bergen innen blant annet forvaltningsrett. Hun har også vært vitenskapelig assistent for et forskningsprosjekt innen kontraktsrett ved UIB.

View Event →
Karrierekveld
Jan
31
5:00 PM17:00

Karrierekveld

JUFO ønsker alle våre medstudenter velkomne til den årlige karrierekvelden.

Dette er en unik mulighet til å skape relasjoner og skaffe seg informasjon om advokatfirmaer i Stavanger. Arrangementet er aktuelt for alle tre klassetrinn.

Aktørene som kommer er:
- Kluge
- Ernst & Young
- Deloitte
- Schjødt
- Projure
- Politiet
- Gatejuristen

Ønsker du å komme sender du mail til naeringsliv@jufouis.com innen 26.01. Det er begrenset med plasser, så vær raskt ute! Påmelding er bindende.

Det er en egenandel på 100,-. Inkludert i prisen er middag + dessert, samt underholdning. Beløpet kan betales via Vipps til Jufo. Husk fullt navn og navn på arrangement.

Obs! Har du allergier og/eller er vegetarianer/veganer, må du opplyse om dette i påmeldingsmailen.

View Event →
Generalforsamling Jufo
Jan
26
12:15 AM00:15

Generalforsamling Jufo

Da nærmer det seg slutten for årets Jufo-styre, og et nytt skal snart velges! I forbindelse med valget ønsker vi å avholde en stand for å svare på spørsmål dere eventuelt måtte ha om de ulike vervene. Standen vil avholdes tirsdag 16. januar 1215 - 1400 på AR Ø-211. 

De aktuelle vervene dere kan stille på er:

- Leder
- Nestleder
- Økonomiansvarlig
- Næringslivskontakt
- Fagansvarlig
- Arrangementsansvarlig
- Markedsansvarlig
- 2 styremedlemmer
- Protokollfører

Ønsker du å stille til valg sender du mail til marked@jufouis.com med navn og ønsket stilling. Frist for å sende inn mailen er 19. januar. Det vil likevel være mulig å stille til valg på selve Generalforsamlingen.

Til informasjon vil det også bli servert pizza og brus!

Vel møtt!

View Event →
Curling-turnering
Oct
20
5:00 PM17:00

Curling-turnering

JUFO ønsker samtlige jusstudenter velkommen til curling-turnering i Ishallen i Stavanger den 20. Oktober klokken 17:00. Det vil bli tre timer turnering deretter drar vi videre til Folken (Grottene) hvor det vil bli servert mat. Det vil være studentpriser i baren!

Arrangementet har en egenandel på 100 kr per person. Det er et begrenset antall plasser, og vi følger derfor «førstemann til mølla»-prinsippet. Påmelding skjer via mail til arrangement@jufouis.com. Bruk emnet "Curling-turnering" og skriv fullt navn i mailen. Siste påmeldingsfrist er 29. September. Det er bindende påmelding.

NB! dette er kun et arrangement for rettsvitenskap studenter.

View Event →
Lunsj med JuFo!
Sep
21
12:15 PM12:15

Lunsj med JuFo!

JUFO blir 6 år tirsdag 19. september, og i den anledning ønsker styret å invitere til gratis lunsj for alle rettsvitenskapstudenter på UiS. Vi håper at så mange som mulig ønsker å bli med på feiringen!

Med tanke på innkjøp av mat må vi vite hvor mange som stiller. Trykker du på "skal" på dette arrangementet på Facebook er du påmeldt, og påmeldingen er bindende! Frist for påmelding er fredag 15. september.

Lunsjen finner sted på KA, auditorium 2 :)

View Event →
Fadderuken 2017
Aug
14
to Aug 20

Fadderuken 2017

  • Universitetet i Stavanger (map)
  • Google Calendar ICS

Velkommen til rettsvitenskapstudentenes fadderuke 2017!

Programmet er følgende:

Mandag
09:00 Velkommen til Handelshøyskolen ved UiS, EOJ stort auditorium 1. etg
09:45 Bli kjent-samling
12:00 Offisiell Semesteråpning, Fadderlandsbyen
13:30 Bli kjent-samling, Fellesareal i studentboligene
16:00 Vorspiel, Fellesareal i studentboligene
Konsert i Fadderlandsbyen
...
Tirsdag
13.00 Bli kjent-samling, omvisning på Campus
17:30 Bar-til-Bar (med ØSF & MASTØK), oppmøte ved Domkirken 23:00 Afterparty

Onsdag
12:00 Rebusløp (med ØSF & MASTØK)
18:00 Toga-vorspiel, Fellesareal i studentboligene
Togaparty

Torsdag
12.00 Studieteknikk med Kluge Advokatfirma
14:00 Volleyball og grilling
19:00 Bowling på Harbour Cafe

Fredag
11:00 Canvas (læringsplattform) kurs, EOJ stort auditorium 1. etg 12:15 Informasjonsmøte ExPhil, EOJ stort auditorium 1. etg
13:15 Informasjonsmøte bachelorprogram Rettsvitenskap, EOJ 101 15:30 Vorspiel, fellesareal i studentboligene
Konsert i Fadderlandsbyen

Lørdag
18:00 Gallamiddag på Scandic Forus (med ØSF & MASTØK)

View Event →
Informasjonsmøte Gatejuristen
May
9
12:00 AM00:00

Informasjonsmøte Gatejuristen

Er du jusstudent og ønsker du relevant erfaring?

Gatejuristen er et gratis rettshjelpstilbud til rusavhengige og tidligere rusavhengige. Vi yter rettshjelp innen alle rettsområder.

Gatejuristen søker nå nye frivillige jusstudenter som har lyst å jobbe frivillig minst en dag i uken.

Hva innebærer det å være frivillig hos Gatejuristen
• Gjennomføre saksmottak
• Oppfølging av saker
• Klientkontakt
• Selvstendig juridisk arbeid
• Juridisk erfaring fra flere rettsområder...
• Oppsøkende arbeid

Hva får man igjen for å være frivillig hos Gatejuristen
• Praktisk erfaring
• Hjelpe personer som trenger det ved hjelp av din fagkompetanse
• Opplæring og tett oppfølging
• Mentor i advokatkontor i Stavanger
• Være en del av et juridisk fagmiljø
• Nettverksbygging
• Mye klientkontakt

Oppstart og opplæring (to dager) uke 34 og 35 (tilpasset timeplanen)

Send søknad, utfylt kartleggingsskjema, CV, karakterutskrift, to referanser og eventuelle attester til camilla.andersson@bymisjon.net innen 21. mai.

Har du spørsmål, ring Gatejuristen på 4747 8175.

View Event →
Ølsmaking hos Lervig
Apr
6
8:00 PM20:00

Ølsmaking hos Lervig

JUFO ønsker samtlige jusstudenter velkommen til ølsmaking hos Lervig den 6. april klokken 19. Det vil bli omvisning og testing av totalt 7 smaksprøver samt en "velkomstpils". 

Arrangementet har en egenandel på 200 kr per person. Det er et begrenset antall plasser, og vi følger derfor «førstemann til mølla»-prinsippet. Påmelding skjer via mail til arrangement@jufouis.com. Bruk emnet "Ølsmaking" og skriv fullt navn i mailen. Siste påmeldingsfrist er 17.mars.

OBS! Det er bindende påmelding.

View Event →
Populærforedrag av Linda Ellefsen Eide
Apr
4
12:15 PM12:15

Populærforedrag av Linda Ellefsen Eide

Den 4. april kommer den profilerte Bergens-advokaten Linda Ellefsen Eide til oss for å holde et foredrag om temaene diskriminering og ytringsfrihet, i lys av de høyst aktuelle sakene som har foregått rundt hennes klient Merete Hodne.

Merete Hodne ble i januar dømt for å ha nektet en hijabkledd kvinne adgang til salongen sin, og rettet senere søksmål, uten medhold, mot revygruppen Løgnaslaget som omtalte henne som «nazifrisør» i showet sitt.

Eide jobber til daglig i advokatfirmaet Elden DA i Bergen. 

Vi håper at så mange som mulig stiller opp for å høre på et høyst interessant tema. Vel møtt! :)

View Event →
Eksamenskurs hos Kluge i Kontraktsrett II og Forvaltningsrett II
Mar
14
12:00 AM00:00

Eksamenskurs hos Kluge i Kontraktsrett II og Forvaltningsrett II

Skal du ha eksamen i Kontraktsrett II (BRV310) og Forvaltningsrett (BRV210) våren 2017? Kluge avholder eksamenskurs for studenter på 3. studieår ved UiS.

Undervisningen fokuserer på eksamensforberedelser, oppgaveteknikk og juridisk metode. Målet er å gi gode verktøy til sluttfasen av eksamensforberedelsene og til selve eksamen.

Undervisningen vil foregå i grupper på ca. 20 studenter. Vi mener at mindre grupper muliggjør bedre og grundigere diskusjoner der hver student kan delta aktivt, og slik få større læringsutbytte.

Omtrent én uke før hvert kurs sender vi ut en egenskrevet praktikumsoppgave som skal forberedes av hver enkelt student. Oppgaven tar for seg sentrale læringskrav med problemstillinger som typisk blir gitt på eksamen. På kursene vil vi diskutere problemstillingene med særlig fokus på fremstilling og metode. Oppgaven er krevende å svare på både materielt og oppgaveteknisk, og er utformet for å forsøke å oppnå en dypere forståelse for pensum. Vi opplever svært gode faglige diskusjoner på kursene. Faglig dyktighet er en av Kluges grunnverdier, og med undervisningsopplegget ønsker vi å bidra til faglig entusiasme og bedre resultater for studentene som deltar.

Undervisningen vil bli holdt i Kluges lokaler i Laberget 24, Hinna Park kl. 16:30 - 20:30, på følgende datoer:

Kontraktsrett II (BRV310)

Forvaltningsrett (BRV210)

Påmeldingen åpner tirsdag 14. mars kl. 12:00.

Dersom du melder deg på flere kursdager i samme fag, forbeholder Kluge seg retten til å bestemme hvilket kurs du får plass på.

Undervisningen i Kontraktsrett ledes av:

  • Henrik Høines, advokatfullmektig i Kluges avdeling for industri, handel og finans. Han jobber primært med tvisteløsning og rådgivning innen generell kontraktsrett og IPR. Han har også vært eksamenssensor i rettsvitenskap ved UiS.
  • Synne Netteland, advokatfullmektig i Kluges avdeling for eiendom og entreprise. Hun jobber i hovedsak med fast eiendom og generell kontraktsrett. Hun har tidligere arbeidet som arbeidsgruppeleder for studenter på andre studieår ved juridisk fakultet i Bergen.

Undervisningen i Forvaltningsrett ledes av:

  • Kristian Aksland, advokatfullmektig i Kluges avdeling for eiendom og entreprise. Han arbeider i hovedsak med entrepriserett og sivilprosess. Kristian har tidligere arbeidet som arbeidsgruppeleder ved juridisk fakultet i Bergen.
  • Siri Fosse Sandve, advokatfullmektig i Kluges avdeling for industri, handel og finans. Hun har tidligere arbeidet med undervisning og oppgaveretting ved juridisk fakultet i Bergen innen blant annet forvaltningsrett og vært vitenskapelig assistent for et forskningsprosjekt innen kontraktsrett ved UiB.
View Event →
Studentkveld hos Kluge
Sep
15
5:00 PM17:00

Studentkveld hos Kluge

Kluge ønsker å bli bedre kjent med jusstudentene ved Universitetet i Stavanger. I den anledning inviterer Kluge til en uformell samling med foredrag og mingling. 

Tema: Hva innebærer en hverdag som nyutdannet jurist?

Foredragsholdere:
• Audun Stornes, partner
• Espen Debes, advokatfullmektig
• Siri F. Sandve, advokatfullmektig

Foredrag fra kl. 17.00 – 18.00 på Viking Stadion/Konferansesenter. Etterpå blir det tapas og mingling i Kluges lokaler som ligger rett ved stadionen.

Det er begrenset antall plasser, og det er «første mann til mølla prinsippet» som gjelder.

Påmeldingsfristen er fredag 8. september.

Meld deg på via Kluges hjemmeside:

http://www.kluge.no/aktuelt/arrangementer/studentkveld-for-uis/

View Event →